26.01.18

Vana aasta saba

Mulle meeldib väga kududa ja heegeldada. Samas lõngaotste peitmine ja töö lõplik viimistlemine kipub ikka venima. Midagi keerulist kõiges selles pole. Rohkem kättevõtmise asi. 2017. aasta lõpp läks aga selliselt, et kudusin nii, nagu jaksasin. Korv täitus valmis töödega, aga lõngaotste peitmine jäi siiski uue aasta kanda.

Sokid lõngast Novita Polaris (75% villa, 25% polüamiidi). Kand ja varvas - Alise (täpset nime ei mäleta, 100% villa oli). Polaris on väga ilus lõng ja kududa oli sellest mõnus. Pean meeles pidama, et kui tahan sellest lõngast ka edaspidi sokke kududa, siis pean varuma kaks tokki lõnga, sest ühest ei jagunud isegi suurus 35 (tald 22 cm) sokkide kudumiseks. Võib-olla kui sääre osa kududa lühem, siis ehk tuleks suurem sokipaar ka välja. Mulle aga meeldib, kui sokkidel on säär pikem. 
Sokid Novita jõululõngast (75 % villa, 25 % polüamiidi) sokid. Tald 23 cm. Suurus 36. Taaskord - mul ei jagu 100-grammisest tokist sokipaari kudumiseks. Pean kombineerima ja mõtlema, et kuidas teha nii, et kuidagigi jaguks. Iseenesest oli seda lõnga mõnus kududa. Nr 3 varrastega läheb töö libedalt.
Jõuludeks sain endale uued vinged vardad. Need lühikesed ringvarraste moodi sokivardad või mis nad iganes on. Neist teen kungi ühe eraldi postituse. Jõululaupäeva õhtul said neile varrastele Novita Alpaca Wooliga sokid. Tald 22 cm venitamata. Suurus 35.
Samade varrastega valmisid veel vana aasta sees ka järgmised sokid. Sokid suurus 38. Tald 24 cm venitamata. Tumesinine 100% alpaka, helesinine 100% villane.
 Aasta lõpus valmisid veel mõned randmesoojendajad. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar